mandag den 5. november 2007

Ting 1

Velkommen til første ting af de 23. Du skal nu oprette dig som bruger hos Google, så du senere kan logge på Blogger og lave dig en blog. Din Google konto skal også bruges når vi kommer til ting , 3, 4, 6, 12 og 20, så det er slet ikke spildt arbejde.

Klik her for at oprette dig.

Hvis du allerede har en gmail eller en google-konto kan du springe direkte til ting 2. Hvis du er i tvivl om hvad du skal gøre er herunder en lille manual til at få dig en google-konto.

Det kan være ganske nyttigt også at få dig en gmail. Spring derfor ikke trin 5 over.

Trin 1: Opret en Google konto

Gå til den website, der hedder https://www.google.com/accounts/ManageAccount og klik der, hvor der står 'Har du ikke en Google konto?'



Trin 2: Indtast oplysninger

Udfyld skemaet med en email-adresse, du allerede bruger (fx din arbejds-email - du skal kunne komme ind i den email-indbakke for at kunne gøre opgaven færdig)



Husk at vælge et password, som du kan huske. Mens du skriver, bliver styrken på passwordet tjekket. Et stærkt password er et forholdsvist sikkert password. Hvis striben ud for dit password bliver grøn, så er alt ok.

Trin 3: Bekræftelse via email

Når du har udfyldt formularen og sendt den, får du besked om, at der er blevet sendt en mail til den email adresse, du skrev ind.




Gå ind i din e-mail indbakke og åbn e-mailen. Der er et link i den, og når du klikker på det, aktiverer du din Google-konto. Dette er for at sikre, at man ikke kan oprette konti i andre folks navn.



Trin 4: Log dig ind på din Google-konto

Nu kan du logge dig ind på http://www.google.com/ og se din startside.

Du kan nu logge på Blogger og oprette din blog. Du skal bare bruge den e-mail adresse, som du har brugt til at oprette din Google-konto med.


Eller

Du kan også vælge at knytte en Gmail konto til din Google konto, før du går videre. Vi skal bruge den senere, så det er ikke spildt arbejde.

Trin 5: Opret en Gmail konto

For at knytte en Gmail konto til din Google konto, skal du udfylde en formular til. Det er så også den sidste. I denne omgang ;)

Gå ind på den side, der hedder http://www.gmail.com/, efter at du har logget ind på din Google-konto.

Vælg at du vil oprette en Gmail-konto.

2 kommentarer:

Birgit Bjerregaard sagde ...

Hej Thomas
Hvordan er det lige, man får en artikel øverst, der ligger fast. Ikke kun overskrift med forklaring; men det du f.eks. har skrevet om 23 ting.
hilsen Birgit Bjerregaard, Gladsaxe

Thomas Angermann sagde ...

Hej Birgit. Det er ikke en artikel som sådan, men et sidelement. Gå ind i din blog klik på "skabelon" klik på "tilføj sideelement" og vælg "tekst". Held og lykke.