mandag den 5. november 2007

Ting 2

Weblogs
En weblog, som også ofte bare kaldes en blog, er en form for elektronisk dagbog. Med en blog kan du alene eller sammen med andre hurtigt og enkelt skrive indlæg om det, der optager dig. Blogs bliver brugt til forskellige formål f.eks.:

En blog kan beskrives som en simpel hjemmeside. Du har bl. a. mulighed for at oprette indlæg i form af tekst, billeder og videoer. Indlæggene vises kronologisk med de nyeste først. Det er gratis at oprette en blog, og du har adgang til den fra enhver computer med internetadgang. På din blog kan du vælge om alle må kommentere dine indlæg eller om der skal være begrænsninger.

Blogger

Du kan lave weblogs mange steder på nettet. Det program du skal lave øvelser i er Blogger. Blogger er et af mange af de Google-programmer vi skal igennem i 23 ting. Hvis du allerede har en Googlekonto, kan du bruge den til at logge på med. Hvis ikke, skal du oprette en. Se ting 1.

Få mere at vide om Blogger på Bloggers guidede tur

Øvelser

1. Opret en weblog på Blogger

2. Send adressen til din blog til din 23 ting-ansvarlige (se herunder)

3. Udgiv det første indlæg

4. Få en kollega til at kommentere dit første indlæg

5. Kommenter et indlæg på en kollegas blog

Hvor er de andre?

Få din blog med på denne liste, så dine kolleger kan finde din, og du kan finde deres. Det gør du ved at sende en mail med adressen på din blog til din 23-ting ansvarlige, så opdaterer vi listen. Du tilmelder dig samtidig 23 Ting.

Gentofte: suf@gentofte.bibnet.dk
Gladsaxe: bkbbkh@gladsaxe.dk
Herlev: la@herlevbibliotek.dk
Lyngby: hs@ltk.dk
Rudersdal: mom@rudersdal.dk
Tårnby: cbv.hb.uk@taarnby.dk

Hjælp

Du kan få hjælp til at lave din blog hos Blogger

Din Blogger-ekspert står også til rådighed - næsten 24/7 :)

God fornøjelse!

Ting 1

Velkommen til første ting af de 23. Du skal nu oprette dig som bruger hos Google, så du senere kan logge på Blogger og lave dig en blog. Din Google konto skal også bruges når vi kommer til ting , 3, 4, 6, 12 og 20, så det er slet ikke spildt arbejde.

Klik her for at oprette dig.

Hvis du allerede har en gmail eller en google-konto kan du springe direkte til ting 2. Hvis du er i tvivl om hvad du skal gøre er herunder en lille manual til at få dig en google-konto.

Det kan være ganske nyttigt også at få dig en gmail. Spring derfor ikke trin 5 over.

Trin 1: Opret en Google konto

Gå til den website, der hedder https://www.google.com/accounts/ManageAccount og klik der, hvor der står 'Har du ikke en Google konto?'



Trin 2: Indtast oplysninger

Udfyld skemaet med en email-adresse, du allerede bruger (fx din arbejds-email - du skal kunne komme ind i den email-indbakke for at kunne gøre opgaven færdig)



Husk at vælge et password, som du kan huske. Mens du skriver, bliver styrken på passwordet tjekket. Et stærkt password er et forholdsvist sikkert password. Hvis striben ud for dit password bliver grøn, så er alt ok.

Trin 3: Bekræftelse via email

Når du har udfyldt formularen og sendt den, får du besked om, at der er blevet sendt en mail til den email adresse, du skrev ind.




Gå ind i din e-mail indbakke og åbn e-mailen. Der er et link i den, og når du klikker på det, aktiverer du din Google-konto. Dette er for at sikre, at man ikke kan oprette konti i andre folks navn.



Trin 4: Log dig ind på din Google-konto

Nu kan du logge dig ind på http://www.google.com/ og se din startside.

Du kan nu logge på Blogger og oprette din blog. Du skal bare bruge den e-mail adresse, som du har brugt til at oprette din Google-konto med.


Eller

Du kan også vælge at knytte en Gmail konto til din Google konto, før du går videre. Vi skal bruge den senere, så det er ikke spildt arbejde.

Trin 5: Opret en Gmail konto

For at knytte en Gmail konto til din Google konto, skal du udfylde en formular til. Det er så også den sidste. I denne omgang ;)

Gå ind på den side, der hedder http://www.gmail.com/, efter at du har logget ind på din Google-konto.

Vælg at du vil oprette en Gmail-konto.