fredag den 23. november 2007

Ting 8

Library Thing


For alle os, som elsker bøger er LibraryThing et hit. I LibraryThing har du mulighed for at flytte din bogreol på internettet. Du opretter et netkatalog over bøger du har, bøger du har lyst til at læse eller måske bøger du hader. Og så måske endnu vigtigere: LibraryThing sætter dig helt automatisk i forbindelse med andre, som har de samme bøger eller samme smag som dig.

Kom hurtigt igang med din bogsamling

  • At oprette sig som bruger er meget nemt. Klik ind på LibraryThing. Vælg et brugernavn og en adgangskode og du er på. Du kan f.eks. genbruge navn og kode fra oprettelsen af Google kontoen.
  • Så kommer vi til det egentlige: Hvordan tilføjer jeg en bog til mit katalog? (se illustrationen nedenfor). Her er det sjældent nødvendigt at skrive hele titlen/forfatternavnet. Brug i stedet blot søgefeltet til at lede efter titlen eller forfatteren, så gør LibraryThing resten af arbejdet.
  • Når du har tilføjet værket til din samling, så husk at "tagge" bogen med emneord, der beskriver indholdet. Du kan også vælge at skrive en egentlig anmeldelse af bogen.

LibraryThing er skabt i en engelsksproget verden. Ønsker du at tilføje dansksprogede bøger til din bogsamling er dog også mulighed for det. Du tilføjer blot Det Kongelige Bibliotek til de samlinger, du ønsker at finde bogtitler i.



Så hvorfor ikke slutte dig til alle os andre og opret dit eget online bibliotek? Med over 65.000 registrede brugere og over 10 mill. katalogiserede bøger, kan du ikke undgå at finde noget nyt.

Finder du en bogsamling, som er værd at holde øje med, kan du, via et rss-feed, altid blive opdateret, når netop denne bruger føjer nye bøger til sit katalog.

Mit eget beskedne bidrag til LibraryThing

Carsten Bo Vilhelmsen

2 kommentarer:

Nicolaj Wichmann sagde ...

Gør helt det samme, bare med din elskede pladesamling :)

POP.NU er mere eller mindre helt det samme, som librarything. Her er det bare med cd/lp/dvd samling :)

(siden er på svensk og engelsk)

Tim sagde ...

LibraryThing just added twenty-four Danish libraries (up from just one).

http://www.librarything.com/blog/2007/11/twenty-five-danish-libraries-added.php