mandag den 7. januar 2008

Ting 18

YouTube

Det suverænt største directory for videoer er det engelske site YOUTUBE, som i løbet få år har udviklet sig fra at være et ukendt site til at være en af de absolut største Internet-portaler. YouTube er meget populær og bruges verden over. Her kan du gratis afspille videoer og lægge egne film ind.

På YOUTUBE finder du alt fra politiske taler, hjemmeproducerede hobbyfilm til gamle tv-reklamer, og alt hvad ellers kan tænkes!


Opgave 2

Prøv at gå ind på YOUTUBE (http://youtube.com/). Se om du kan finde den klassiske video ”Apache” med Tommy Seebach ved at bruge søgefeltet i YOUTUBE.

Opgave 3

Læg Tommy Seebach-videoen ind i din blog:

Kopier html-linien under rubrikken "Embed" til højre for videoen. Klik i feltet så det bliver blåt og tryk ctrl + c.

Gå ind i din blog og lav et nyt indlæg. Vælg fanebladet "Rediger HTML" og tryk ctrl + v for at lægge det kopierede link ind i indlægget. Skriv en passende titel på indlægget, og udgiv det.

Ekstra (BibStream)

Bibstream er bibliotekernes svar på YouTube. Bag projektet står bibliotekerne i København, Randers, Viborg, Herning og Århus. Alle film der vises på BIBSTREAM er stillet gratis til rådighed af de producenter og filmskabere, som har lavet filmene. Alle, der har oprettet sig som bruger kan uploade videoer på BibStream.

Opgave 4

Af spændende film i BibStream finder man blandt andre en filmatisering af historie fra H.P. Lovecraft. Hvilken historie?

Prøv at lægge videoen ind i din blog ved hjælp af linket i feltet "Indsæt på webside".

Ingen kommentarer: