fredag den 15. februar 2008

Ting 22

Facebook


Det andet store sociale netværk på internettet disse dage, er Facebook. Facebook startede oprindeligt som en side for folk der gik på Harvard uni. På siden kunne de studerende gå ind og skrive til hinanden og lave sociale netværk hvor de kunne dele billeder. Dette bredte sig stille og roligt ud til andre universiteter i USA og har nu bredt sig til mere eller mindre hele verden. Der er mange der bruger Facebook til at finde gamle klassekammerater, eller bekendte.

Facebook havde per 1. Januar 2008 mere end 59 millioner aktive brugere, og der er mere end 55.000 netværk ifølge sitets eget presserum.

Forskellene imellem facebook og myspace er ikke så store. Facebook slår sig op på at brugerne har mere indflydelse på hvordan siden skal se ud, og de har gjort billed deling nemt. Folk kan selv lave små programmer til facebook, hvor Myspace mere er på musik og bands.


Opgave1:

opret en Facebook Profil


klik ind på www.facebook.com

tryk på knappen Sign Up

Følg vejledningen, som kommer på skærmen (anbefaler man bruger sin google-mail)

Tryk på knappen Go to gmail now, og åben den email du har fået fra facebook. I den email skal man trykke på linket for at aktivere sin profil.

Der kommer en lille guide når du logger ind første gang. Ved step 1 og 2 skal man bare trykke 'Skip', og ved nr.3 tastes de informationer der er gældende.



Opgave2:

Inviter en ven


I venstre side er der et søgefelt. Her kan man skrive navnet ind på den person, som man vil finde. (Kan være hvem som helst, bare de har en facebook profil)

Når man har søgt på en person, kommer der en liste frem med personer med det navn man har søgt på. Der er nu mulighed for at, prikke til personen, skrive en besked, se vedkommendes venner og til sidst tilføje personen, som sin ven.

Personen man har tilføjet som ven, skal nu svare og godkende tilføjelsen ligesom på myspace.


Opgave3:

Bliv medlem af en gruppe


Facebook er et af de steder med flest sociale netværk, lige fra IT til madlavning. Der er muligt at blive medlem af alle offentlige grupper på facebook, og de lukkede kan man blive accepteret eller inviteret til.

For at finde en gruppe skal man trykke på 'groups' under søgefeltet vi brugte før.

Her inde er det muligt at søge efter alle grupper på facebook,. Søg efter '23ting'

Gruppen 23Ting kommer nu frem, og det er muligt at trykke join.

Nu kan du skrive beskeder til hele gruppen, finder folk med samme interesse og se hvilke andre grupper folk er medlem af.

Opgave4:
Lav et profil billed

tryk på 'Profil' i top menuen.
Under din egen profil vil du se et stort spørgsmålstegn, under her vælges 'Upload a profile picture' .
tryk på browse for at finde et billed fra computeren, set et flyeben og tryk upload picture.
Du har nu et profil billed, det er billedet alle kan se selvom de ikke er venner med en.

Ekstra Opgave:
Lav et photoalbum
Tryk på Photos i menuen i venstreside.
Der er nu mulighed for at oprette et fotoalbum. Bemærk at det er muligt at vælge, om billederne skal være synlige for alle eller kun dine venner.
Når albummet er oprettet, kommer man automatisk ind på siden, hvor man kan ligge siden billeder op (kræver at man har og godkender java).

Ditte Petersen.

Ingen kommentarer: